Airco werkt niet!

Help! Mijn airco werkt niet!

Jaarlijks worden wij tijdens de eerste warme dagen van het jaar platgebeld over niet of slecht werkende aircosystemen. Uiteraard hebben wij de oplossing! Daarover hier onder meer….

Wij hebben jarenlange ervaring met het onderhouden en repareren van aircosystemen. De nieuwste machines en gereedschappen voor zowel het onderhoud van het R134A systeem als het R1234YF systeem hebben wij in de werkplaats.

Door middel van onze airco service bent u verzekerd van een goed werkende airco met juiste hoeveelheid koelmiddel en smeerolie!

Elke airco heeft te maken met een zeer gering lekverlies. Dit omdat we te maken hebben met een zogenoemd open systeem. De airco vulling (koudemiddel vulling) zorgt voor de juiste werking (koeling) en transporteert de benodigde olie door het systeem, een te geringe airco vulling kan de werking en smering van de airco pomp in gevaar brengen en een dure reparatie als gevolg hebben. Een onregelmatig en vaker aanslaan van uw aircopomp geeft een hogere belasting op de onderdelen en een hoger brandstofverbruik. Wij adviseren dan ook om eens in de twee jaar de airco te onderhouden.

Airco service

Bij een airco service beurt word uw airco systeem leeggehaald. Er word bekeken hoeveel koude middel er nog in het systeem zit. Het koudemiddel wordt gefilterd en van nieuwe olie voorzien. Uw airco systeem wordt gecontroleerd op lekkage door het systeem onder vacuum te zetten.Vervolgens word het systeem met de juiste hoeveelheid koudemiddel gevuld.Dan wordt uw systeem getest en de temperaturen gecontroleerd.

De airco onderhoudsbeurt omvat de volgende werkzaamheden:

•Leeghalen en filteren van het koude middel

•Vacumeren om schadelijke deeltjes en vocht te verwijderen

•Lektest

•Olie toevoegen indien nodig

•Vullen met schoon koudemiddel R134a of R1234YF

•Controleren van de magneetkoppeling en aandrijfriem

•Temperatuurcontrole

Wij bieden nu de aircoservice aan voor slechts 75 euro excl. koudemiddel!