Reparatie TPMS Sensor

Wat is TPMS?

TPMS (Tyre Pressure Monitoring Systems) is de vaak gebruikte Engelse term voor bandenspanningscontrole systemen. Het zijn slimme elektronische systemen die de bandenspanning in de gaten houden en een signaal aan de bestuurder afgeven zodrade bandenspanning niet juist is. Autofabrikanten kunnen gebruik maken van 2 verschillende systemen: Het directe systeem (dat werkt via een druksensor in het wiel) en het indirecte systeem (dat werkt via de ABS sensor van het voertuig).

Wanneer er gebruikt wordt gemaakt van een druksensor in het wiel kunnen er op de lange termijn problemen ontstaan met het ventiel. Dit ventiel is vaak van aluminium en dit kan door de invloed van het weer, de tijd en pekel afbrokkelen.Het gevolg: een lekkend ventiel.

Voordelige reparatie

Halbe Bremer Autoservice kan dit ventiel herstellen ZONDER vervanging van de gehele sensor, dit voorkomt onnodige kosten en u kunt er weer jaren probleemloos tegen aan. Voor meer info, kunt u contact met ons zoeken.

Meer over TPMS

Vanaf 1 november 2014 wordt er nieuwe Europese regelgeving van kracht die bandenspanningscontrolesystemen (ofwel TPMS) verplicht stelt voor alle nieuw geregistreerde auto’s. Deze verplichting was er al voor nieuwe automodellen die vanaf november 2012 op de markt werden gebracht. Halbe Bremer Autoservice informeert je graag over TPMS en alles wat daarbij komt kijken.

TPMS vervult drie functies:

– Het verhoogt de rijveiligheid, door het tijdig opmerken van een te lage bandenspanning

– Het voorkomt een hoger brandstofverbruik, veroorzaakt door een verkeerde bandenspanning

– Het voorkomt onnodige bandenslijtage, veroorzaakt door een verkeerde bandenspanning

index