Olieverbruik te hoog?

Steeds vaker zien we auto’s die werkplaats binnenkomen met een verhoogd olieverbruik. Door verlengde onderhoudsintervallen en het steeds meer vermogen uit een kleine motor halen krijgt de motorolie het steeds zwaarder. Dit kunt u onder andere terugzien in:

Een verhoogd olieverbruik

Zwart/grijze rook uit de uitlaat

Mechanisch problemen in de motor

Motorstoringen

Door deze motoren met een onderhoudsbeurt goed te reinigen en te behandelen kunnen we deze klachten verminderen of zelfs compleet oplossen!

Hiervoor gebruiken we een speciale motorflush en behandelen we de nieuwe motorolie met een toevoeging. Vele klanten gingen u voor en vele problemen zien hier inmiddels mee opgelost.

Wilt u meer informatie? Contact ons gerust!

Wilt u weten wat onze middelen doen? Lees rustig verder.

Oil Flow Renovator is een olietoevoeging voor het inwendig reinigen van de motor. Het voorkomt (vroegtijdige) contaminatie van verse olie.

Dit unieke additief is bedoeld om vȯȯr de olieverversing aan de motorolie te worden toegevoegd. De actieve bestanddelen zorgen ervoor dat bij het aflaten van de te verversen motorolie zoveel mogelijk interne vervuiling van het motoroliesysteem mee wordt afgevoerd.

Tijdens het draaien van de motor zetten zich verbrandingsresten, bezinksel en slijtagedeeltjes (metaal) af in het oliesysteem. Deze afzettingen vinden plaats onder het kleppendeksel, op de cilinderkop, in de hydraulische klepstoters, in de oliekanalen en in de hoeken van het carter.

Door Oil Flow Renovator 15 minuten voor het aflaten van de olie toe te voegen zal het bij een warme en onbelast draaiende motor deze onzuiverheden losweken en inkapselen, zodat ze bij het aflaten van de oude motorolie mee worden afgevoerd. Door het oliesysteem op deze manier te reinigen zal nieuwe olie minder snel vervuilen en veel langer optimaal kunnen blijven functioneren.

Engine Oil Plus is een olietoevoeging die olieverbruik en lekkage langs afdichtingen stopt en voorkomt en op die manier de levensduur van de motor verlengt.

Dit unieke additief is bedoeld voor na het gebruik van Oil Flow Renovator of een willekeurige andere ‘engine flush’. Het zorgt ervoor dat de keerringen, zoals voorste en achterste krukaskeerring, klepseals etc. na de inwerking van verouderde motorolie weer soepel worden en optimaal afdichten. Bovendien zal het toevoegen van Engine Oil Plus een glijcoating van nanodeeltjes in het oliesysteem achterlaten, waardoor bewegende delen beter functioneren en minder geluid maken.
Door een verbeterde afdichting van olieschraapveren en compressieveren zal ook olieverbruik en blow-by langs de compressieveren verminderen. De motor zal optimaal presteren, minder olie verbruiken en meer vermogen leveren.

Hoewel Engine Oil Plus een iets hogere viscositeit heeft dan de meest gebruikte motoroliën (5W-30 of 0W-30) zal het bij de geadviseerde mengverhouding bijdragen aan een langdurig optimale viscositeit van de motorolie en het verouderingsproces of ‘indikken’ van de olie tegen het einde van zijn levensduur verminderen.